Jobba hos oss

Att jobba på kollo – världens roligaste sommarjobb!

Annonserna till sommaren 2021 års kolloarbete
kommer att läggas ut den 23 december 2020.
Håll utkik och välkommen att ansöka!

Se våra lediga tjänster här:
https://malmosommargardar.varbi.com
eller
www.platsbanken.se

27062013-IMG_1145

Spana på stjärnor, sjunga stugsång, spela fotboll, lära sig simma, hitta nya kompisar för livet, bilda nätverk över hela Malmö, gå spökrunda, spela och sjunga, stugfest, disko, jul-i-juli, lära sig om djur och natur – en helt vanlig och underbar kollosommar!

Att jobba på kollo – kan det vara något för dig?

Vi har kollo i Barnens By och Essestorp som ligger utanför Hästveda och på Sagostunderna/Nybygget som ligger i Höllviken.

Våra tre kolloperioder ligger mellan mitten av juni och slutet av juli, ca sex veckor. Varje kolloperiod sträcker sig över tretton dagar med några dagars uppehåll mellan perioderna.

Vi söker personal till flera olika funktioner:

Kökspersonal– Vi söker husmor, köksbiträden och ekonomipersonal. Tjänsten gäller alla dagar i veckan på rullande schema. Det är viktigt att man har erfarenhet av att laga mat i storhushåll och att man kan laga specialkost.

Simlärare- Vi söker utbildade simlärare. Tjänsten gäller alla dagar i veckan på rullande schema. Vi har simundervisning i pool i Höllviken och i Lursjön i Barnens By.

Ledare på stuga- Här arbetar du med med barnen på rullande schema alla dagar i veckan plus att du har sovande  jour på natten. Att vara ledare på stuga är ett varierande jobb med ett stort ansvar. Man ordnar och leder aktiviteter, hjälper barnen med tvätt och hygien, tröstar någon som längtar hem och delar mycket skratt och glädje. Det gäller att man inte är rädd för att ta i och att man tycker det är lika roligt att städa som att leka med barn.

Föreståndare på stuga- Förutom att göra det som ledarna på stugan gör har du ett ansvar för kontakten mellan stuga och kontoret/ledningen. Du är spindel i nätet och ser till att arbetet på stugan löper på.Du är en viktig förebild för stugan och har erfarenhet av att ha jobbat som ledare på stuga. Du jobbar alla veckans dagar med rullande schema och sovande jour.

Ledare med köksansvar- i Barnens By och Essestorp har vi ledare med köksansvar. Du tar ansvar för att livsmedelskedjan mellan kök och stuga fungerar och att maten håller sig fräsch. Maten lagas i storkök och transporteras ut till stugorna. Köket på stugan är din primära arbetsplats men när du har tid över är du med barnen på stugan.

När man jobbar på kollo får man vara beredd på det mesta, stort och smått. Det är viktigt att du är trygg i din vuxenroll och att du är aktiv i din ledarroll. Att jobba på stuga innebär att man förutom att vara i barngrupp även ansvarar för tvätt och städning på stugan.Alla delar på ansvaret och har lika stort ansvar i arbetet med att ordna aktiviteter på stugan och övergripande på kollo. Det krävs att du kan arbeta såväl ensam som i grupp.

Du måste vara minst 18 år för att jobba hos oss. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med barn i föreningsliv eller har erfarenhet av att arbeta med barn, tex förskola eller skola. Du kanske är lärar-, läkar-, socionom- psykologstuderande eller liknande?

För att du ska kunna få en anställning hos oss krävs det att du har ett godkänt och giltigt registerutdrag från polisen, arbete med barn och unga.

Stiftelsen Malmö Sommargårdar strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Har du frågor får du gärna maila oss på kollo@malmo.se

Det är även möjligt att få praktikplats hos oss genom Ung i Sommar med det är Malmö Stad som ordnar uttagningen till det. Gå in på malmo.se och klicka dig vidare.

Stina Lennartsson, Verksamhetsledare

Marie Österlund, Verksamhetsledare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.