Lediga jobb

Annonserna för jobb sommaren 2018 kommer att läggas ut på Arbetsförmedlingen i slutet av december. Vi ser fram emot din ansökan!

Elisabeth Vestergård  0723-526051

Stina Lennartsson 0723-526075

Att jobba på kollo-världens roligaste sommarjobb!

27062013-IMG_1145

Spana på stjärnor,  sjunga stugsång,spela fotboll, lära sig simma, hitta nya kompisar för livet, bilda nätverk över hela Malmö, gå spökrunda, spela och sjunga, stugfest, disko, jul-i-juli, lära sig om djur och natur-en helt vanlig och underbar kollosommar!

Att jobba på kollo-kan det vara något för dig?

Vi har kollo i Barnens By och Essestorp som ligger utanför Hästveda och på Sagostunderna/Nybygget som ligger i Höllviken.

Våra tre kolloperioder ligger mellan mitten av juni och slutet av juli, ca sex veckor. Varje kolloperiod sträcker sig över tretton dagar med några dagars uppehåll mellan perioderna.

Vi söker personal till flera olika funktioner:

Kökspersonal– Vi söker husmor, köksbiträden och ekonomipersonal. Tjänsten gäller alla dagar i veckan på rullande schema. Det är viktigt att man har erfarenhet av att laga mat i storhushåll och att man kan laga specialkost.

Simlärare- Vi söker utbildade simlärare. Tjänsten gäller alla dagar i veckan på rullande schema. Vi har simundervisning i pool i Höllviken och i Lursjön i Barnens By.

Ledare på stuga- Här arbetar du med med barnen på rullande schema alla dagar i veckan plus att du har sovande  jour på natten. Att vara ledare på stuga är ett varierande jobb med ett stort ansvar. Man ordnar och leder aktiviteter, hjälper barnen med tvätt och hygien, tröstar någon som längtar hem och delar mycket skratt och glädje. Det gäller att man inte är rädd för att ta i och att man tycker det är lika roligt att städa som att leka med barn.

Föreståndare på stuga- Förutom att göra det som ledarna på stugan gör har du ett ansvar för kontakten mellan stuga och kontoret/ledningen. Du är spindel i nätet och ser till att arbetet på stugan löper på.Du är en viktig förebild för stugan och har erfarenhet av att ha jobbat som ledare på stuga. Du jobbar alla veckans dagar med rullande schema och sovande jour.

Ledare med köksansvar- i Barnens By och Essestorp har vi ledare med köksansvar. Du tar ansvar för att livsmedelskedjan mellan kök och stuga fungerar och att maten håller sig fräsch. Maten lagas i storkök och transporteras ut till stugorna. Köket på stugan är din primära arbetsplats men när du har tid över är du med barnen på stugan.

När man jobbar på kollo får man vara beredd på det mesta, stort och smått. Det är viktigt att du är trygg i din vuxenroll och att du är aktiv i din ledarroll. Att jobba på stuga innebär att man förutom att vara i barngrupp även ansvarar för tvätt och städning på stugan.Alla delar på ansvaret och har lika stort ansvar i arbetet med att ordna aktiviteter på stugan och övergripande på kollo. Det krävs att du kan arbeta såväl ensam som i grupp.

Du måste vara minst 18 år för att jobba hos oss. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med barn i föreningsliv eller har erfarenhet av att arbeta med barn, tex förskola eller skola. Du kanske är lärar-, läkar-, socionom- psykologstuderande eller liknande?

För att du ska kunna få en anställning hos oss krävs det att du har ett godkänt och giltigt registerutdrag från polisen, arbete med barn och unga.

Stiftelsen Malmö Sommargårdar strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Har du frågor får du gärna maila oss på kollo@malmo.se

Man kan få praktik hos oss genom Ung i Sommar med det är Malmö Stad som ordnar uttagningen till det. Gå in på malmo.se och klicka dig vidare.

Elisabeth Vestergård, Verksamhetschef

Stina Lennartsson, Verksamhetsledare

12 reaktion på “Lediga jobb

 1. Hej!
  När får man svar på om man fått jobbet? I så fall, får man reda på när man börjar, slutar, vart, och all den infon?
  Får man svar även om man inte fått jobb?

  • Hej,

   Ansökningstiden går ut den 22 februari och efter det ska vi ha intervjuer. Vi kan tyvärr inte ge ett exakt datum när man får besked men en bit in i mars hoppas vi att vi kan börja meddela sökande.
   Alla som söker jobb hos oss får svar antingen personligt eller via mail.

   Mvh Malin Gillberg

 2. Hej!

  Om man söker som ung i sommar så söker man som tidigast den 20 februari. Er ansökning ständer den 22 februari. Kommer ni hinna att titta på ansökan eller är det en annan tid om gäller när man söker som ung i sommar?

  Mvh Alexandra

  • Hej Alexandra,

   Vi har inte alls hand om ung i sommarplatserna. Vi tar emot ungdomar som ung i sommarkontoret väljer ut. Anmäl dig på deras hemsida som du når på malmo.se
   Mvh Malin Gillberg

 3. hej!
  Jag söker sommarjobb, jag fick reda på att
  Det var många som tackade nej och jag undrar om jag kunde få en plats. Var snälla och kontakta mig är väldigt arbetsvillig!

 4. Hej! Har ni forfarande behov av kolloledare? Är studerande och har erfarenhet av att jobba på förskola.

  Med vänlig hälsning, Matilda

 5. Hej!
  När man klickar sig in på HR-supporten så fungerar inte länken till Lediga jobb. Jag har provat några dagar i rad då jag tänkte att det kanske berodde på ett tillfälligt fel.
  Hur gör man då för att ansöka?
  Ha en fin dag!
  Vänligen, Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *