Ny Verksamhetschef

Ansökningstiden har gått ut!

Rekrytering pågår

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb! Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad! Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad! Vill du vara med och påverka?

Stiftelsen Malmö Sommargårdar anordnar sommarkoloniverksamhet i Hästveda och Höllviken för förskolebarn och skolbarn bosatta i Malmö. Stiftelsen som ägs av Malmö stad etablerades 1982 men sommarkoloniverksamheten har funnits i över 100 år i Malmö.

Styrelsen utses av Malmö kommunfullmäktige för en period om 4 år. Verksamheten bedrivs både i egna fastigheter och i lokaler som disponeras av Stiftelsen. Förutom 5 heltidsanställda medarbetare arbetar ca 170 anställda under sommarperioden som kockar, föreståndare, biträdande föreståndare, ledare, ledare med köksansvar samt simlärare och aktivitetsledare.

Verksamheten omsatte under 2017 drygt 19 Mkr och totalt deltog över 1600 barn i sommarkoloniverksamheten.

Stiftelsen bedriver även uthyrningsverksamhet av stugorna i Hästveda och Höllviken, framför allt till skolklasser och idrottsföreningar, när stugorna inte används till kolloverksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som på ett professionellt och engagerat sätt vill leda och utveckla Stiftelsen Malmö sommargårdars verksamhet med fokus på barnens behov. Som chef leder du verksamheten och rapporterar direkt till styrelsen. En stor del av dina arbetsuppgifter är personal- och ekonomifrågor, utveckla kontakterna med samarbetspartners, upphandlingsärenden samt i viss omfattning fastighetsförvaltning med stöd av sakkunniga.

Ett viktigt uppdrag är att utveckla verksamheten som en mötesplats för barn med olika social och etnisk bakgrund och öka möjligheterna till integration. I detta arbete är det angeläget att etablera ett nära samarbete med Malmö stad och även skapa goda möjligheter för personalen till delaktighet och ansvar.

KVALIFIKATIONER
Du har arbetet som chef, gärna med erfarenhet av att arbeta nära en politisk styrelse, med erfarenhet av barn- och ungdomsarbete.

Du har arbetat med administration, personal- och ekonomihantering och har en bred erfarenhet av arbetet kring budget och uppföljningsarbete av ekonomin. Du är engagerad, strukturerad och kan strategiskt och målmedvetet driva ett utvecklingsarbete både i ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du har förmåga att skapa goda relationer och har lätt för att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Viktiga ledaregenskaper för uppdraget – ha ett gott lyssnande, kunna skapa god kommunikation och god samverkan med andra samt skapa goda förutsättningar för dialog, öppenhet och samverkan.

VARAKTIGHET/ARBETSTID
Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Intervjuer sker löpande.
Körkort klass B – Bil. Tillgång till egen bil.

Stiftelsen tar inte emot ansökningar via e-post.

Sista ansökningsdag: 2019-02-02
Ange referens: Verksamhetschef 2019

Gå gärna in på Stiftelsens hemsida och läs om verksamheten www.malmosommargardar.se

Frågor om tjänsten besvaras av;
Elisabeth Vestergård; chef för verksamheten: 0723 526051
Rose-Marie Gudmundsson; ordförande i Stiftelsen: 0736 734764